Tarikh bayaran BRIM 2017 seawal Januari

Share Button

“Kerajaan berharap dengan BRIM rakyat boleh membeli barangan untuk menyambut perayaan Hari Raya.” Penyataan tersebut adalah diumumkan oleh Timbalan Menteri Kewangan Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah.

Untuk memberi peluang kepada yang menyambut Hari Raya Aidil Adha, tarikh bayaran BRIM peringkat ketiga tahun 2017 diawalkan . Pelan asal BRIM yang membuat bayaran pada hujung bulan Januari telah diawalkan tarikhnya iaitu pada Isnin, 21 Januari. Jumlah bayaran ini adalah sebanyak RM350 untuk kedua-dua kategori keluarga (Pendapatan Isirumah Bawah RM1,000 (e-Kasih) : RM1050 dan Pendapatan Isirumah Bawah RM3,000 : RM1000). 

Pembayaran ketiga BRIM tahun ini merupakan pemberian terakhir BRIM. Berkenaan dengan BRIM tahun depan, keputusan akan diketahui pada hari pembentangan bajet 2017 yang akan dating . Pembukaan permohonan dan maklumat yang terperinci bagi online BRIM 2017 dimaklumkan sekiranya bantuan wang ini diteruskan.

Penerima jenis baucher boleh membawa surat yang diterima ke mana-mana bank selagi bank tersebut adalah Bank Simpanan Nasional (BSN), Maybank, CIMB and Public Bank. Walaubagaimanapun, kebanyakan penerima akan menerima wang bantuan mereka dengan wang tersebut  terus masuk ke dalam akaun penerima.

Sesiapa yang mengalami sebarang masalah ,sila hubungi talian 800-88-2716 , atau hantar e-mel pertanyaan ke e-mel berikut:

                      [email protected]  atau  [email protected]

BR1M Updates
langgan dengan email anda untuk menerima update BRIM 2018 yg terkini.
apk download pdf download mp3 download